Fartygsdata 

Längd : 18,75 m / Bredd : 5,11 m / Vikt : 49 ton (Brutto) / Maskin : Scania DSI 9

M/S Emilie

M/S Emilie byggdes i Danmark som en trålare. Under fler årtionde seglade hon i nordsjön och har mött många vinterstormar. På 90-talet byggdes hon om och blev en passagerarbåt med inriktning på sportfisketurer. Hon seglade först på turer i Öresund men flyttades senare upp till Hanstholm och körde turer ut på Gule Rev. 2014 Köpte Hartford Rederi fartyget och gjorde en totalrenovering. M/S Emilie är en mycket stabil och robust båt med fantastiska sjöegenskaper och lämpar sig helt perfekt för sportfisketurer. Max tar vi 38 passagerare och då har man strax över en meter per person vid relingen. Under däck har vi en stor och härlig salong med plats för ca 40 sittande. Har säljer vi korv med bröd, dryck, kaffe, godis och fiskeutrustning. Under vinterhalvåret så är salongen uppvärmd. Det finns toalett ombord.

SÄKERHET

Passagerarnas säkerhet är vår första prioritet. M/S Emilie besiktigas årligen av Transportstyrelsen, och så väl fartyg som besättning testas. M/S Emilie har en godkänd säkerhetsorganisation enligt ISM-koden. Besättningen är välutbildad och har alla säkerhets-certifikat som krävs.  M/S Emilie har alla nödvändiga försäkringar för passagerare och fartyg. Ombord finns det flytvästar till samtliga passagerare, 3 st 25:mans livflottar, fast brandsläcknings-system i maskin, brandalarm i hela båten, brandvattenpump och brandsläckare. Vi har även ett nödradio system så kallat GMDSS, SART (Search And Rescue Transponder). Det finns också förbandsmatrial ock läkemedel ombord efter transportstyrelsens krav. Med all säkerhetsutrustning som finns ombord och erfaren besättning kan du känna dig trygg ombord.

INSTRUMENT

Ombord på M/S Emma finns det 2 st avancerade färg ekolod för sökning av fisk, en sidoscanner,  radar för säker navigering i dimma och elektroniska sjökort/plotter till fisksökning och navigering, 2st vhf-radio, m.m.