Fiskeregler 2022

Vi ställer ej in, vi tänker om!

Som många av er redan vet så blir det nya restriktioner gällande fisket i Öresund nästa år. Vi vill bara informera er som inte vet och även hur vi tänker till kommande år. Vi kommer såklart fortsätta att köra våra fisketurer hela året men såklart även följa de restriktioner som blivit.

Det är ett EU beslut som tagits och Öresund faller olyckligt in under Västra Östersjön därför gäller reglerna även här.

1 Januari- 14 Januari är det tillåtet att ta med hem 1 torsk/person per dygn. Det är tillåtet med Catch and Release så vi kommer fortsätta köra våra torskturer under denna period men samtidigt fiska plattfisken.

15 Januari- 31 Mars är det ett förbud utav att fiska torsken i Öresund under den så kallade ” lekperioden ” så under denna period kommer vi att fiska plattfisk men även köra sillturer för er som är intresserade utav det.

1 April- 31 December är det tillåtet att ta med hem 1 torsk/person per dygn och även här är det tillåtet med Catch and Release så även då kommer vi fiska torsken men såklart även köra plattfiskturer och sillaturer på hösten när det kommer igång igen.

År 2022 kommer det även bli mer tävlingar/specialturer och event på våra båtar. Både gällande fisket och även andra evenemang så håll utkik på vår facebooksida och här på vår webbplats ang detta.